Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 3 oktober 2016

Flevolandse nationaal park ‘Nieuwland’ gekozen als ‘Mooiste Natuurgebied’?

Wordt het nieuwe Flevolandse nationaal park ‘Nieuwland’ gekozen als ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’?
Het Ministerie van Economische Zaken heeft deze verkiezing  uitgeschreven en het winnende gebied krijgt de status van Nationaal Park van Wereldklasse. Vanaf 14 oktober 2016 kan het publiek stemmen op hun favoriete natuurgebied. Begin november 2016 wordt bekendgemaakt welke 3 of 4 gebieden als winnaar uit de bus komen.
Spannend voor D66 gedeputeerde Michiel Rijsberman die het idee bedacht en het voor elkaar kreeg dat er een unieke samenwerking van partners in Flevoland kwam. En daarnaast dat het bidbook voor het Nationaal Park Nieuw Land http://www.npnieuwland.nl/ er in korte tijd kwam zodat het kon worden ingediend bij de Staatssecretaris van EZ.

Nationaal Park Nieuwland
In het zogenaamd ‘bidbook’ – een uitgebreide brochure nieuwe stijl – laten de samenwerkingspartners zien hoe ze de natuurgebieden Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarplassen en Markermeer verder met elkaar gaan verbinden, versterken en toegankelijk gaan maken voor het (inter)nationale publiek. Het Nationaal Park geeft een groene impuls aan zowel Flevoland als de metropoolregio Amsterdam

‘Nieuw Land’ dingt vanaf nu mee naar status van Nationaal Park van Wereldklasse. Binnen Nationaal Park Nieuw Land werken Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Flevo-landschap, Rijkswaterstaat, de gemeenten Lelystad en Almere en provincie Flevoland samen.

Hoe komt Nationaal Park ‘Nieuwland’ eruit te zien?
De 4 kerngebieden Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en Markermeer hebben ongelofelijke natuurwaarden. Grootse kudde konikpaarden, edelherten en tal van bijzondere vogelsoorten. Het gebied vertelt als geen ander het unieke Nederlandse verhaal van land maken uit water. Voorop staat dat de natuur zorgvuldig beschermd wordt. Tegelijkertijd maken de partijen deze bijzondere natuur en cultuur beter beleefbaar voor gasten uit binnen- en buitenland. Het gebied wordt toegankelijker en komen er meer recreatiemogelijkheden.

Doe mee met de verkiezing en zorg dat we winnen!

Vanaf 14 oktober 2016 kun je stemmen op jouw favoriete natuurgebied! Naar verwachting wordt begin november 2016 bekendgemaakt welke 3 of 4 gebieden als winnaar uit de bus komen. Bekijk de filmclip op Youtube : https://m.youtube.com/watch?v=k15VX_qq_ho&list=UUaaJLq8PzHtR-6Gfh2JKrOQ&feature=youtu.be

Margriet Papma
Statenlid D66