Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 29 oktober 2020

Noortje Visser over educatieprogramma Democratie voor jongeren

Tijdens de Provinciale Staten van woensdag 21 oktober is het voorstel om een structureel educatieprogramma over democratie voor jongeren in Flevoland te organiseren, aangenomen.

In 2018 heeft D66 Statenlid Margriet Papma het initiatief hiervoor genomen, met steun van het CDA en de PVDA. Door dit structurele educatieprogramma wordt kennis over democratie en de provinciale organisatie bij de Flevolandse jongeren vergroot. En kunnen zij zich ontwikkelen tot volwassenen die actief deelnemen aan de samenleving, zich verantwoordelijk voelen voor die samenleving en meer leren over politiek en democratie.

Er is een mooi programma samengesteld voor zowel jongeren die voor het eerst kennismaken met politiek en democratie, als voor jongeren die er nog meer over zouden willen leren en er actief mee bezig willen gaan. Een kleine greep uit het programma: het Provinciaal Jeugddebat, het Provinciespel, Op weg naar het Lagerhuis, en diverse gastlessen.

Als ik nu de leeftijd van deze jongeren had gehad, had ik zeker deelgenomen aan dit programma. Tot slot roep ik mijn mede-(burger)statenleden op om te gaan helpen bij een van deze mooie activiteiten.

– Noortje Visser, burgerlid D66 Flevoland