Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 september 2021

Nel de Leeuw-van den Berg, eerste fractievoorzitter D66 Flevoland, overleden

Op 16 september 2021 is Nel in Heerenveen overleden. Nel was de eerste fractievoorzitter van D66 in de Staten van Flevoland van 1985 tot 1987. De in 1935 in Rotterdam geborene hield niet van flauwekul. Dat Nel geen tweede periode Statenlid is geweest kwam door het drukke bedrijf van Nico, haar man en het verzorgen van haar moeder. In de jaren 90 is Nel weer raadslid in de NOP geweest.

Als herinnering aan Nel een foto uit de verkiezingscampagne uit 1985. Jan Blom heeft hem gemaakt.

Op het Agoraplein in Lelystad wordt de D66 linde geplant. De twee dames met een schep zijn Madeleine van Dijk- Lely links en Nel de Leeuw rechts. Madeleine was een kleidochter van Cornelis Lely. Zijn standbeeld zie je nog net. Edo Spier, oud senator D66 houdt de linde recht onder het toeziend oog van o.a. oud 2e kamerlid en minister Erwin Nypels.

Niels Abcouwer