Steun ons en help Nederland vooruit

Paul Vermeulen

Statenlid

Emmeloord

Woonplaats: Emmeloord

Biografie: Ik ben ongeveer 40 jaar geleden vanuit Amsterdam naar Emmeloord verhuisd. Ik ben 63 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik ben accountant van beroep en was tot mei 2014 parttime wethouder Financien, Sport, Handhaving en Cultuur. Ik ben thans actief in de pensioenwereld en in enkele bestuurs- en toezichtfuncties. Motorrijden, voetballen kijken maar ook geschiedenisboeken lezen vind ik leuk.

Waarom wil je in de Provinciale Staten? Ik wil na 20 jaar gemeentepolitiek (waarvan 4 jaar als wethouder) mijn ervaring gebruiken voor de provincie, voor mij een nieuwe uitdaging. Ik weet wat oppositievoeren is maar ook het zijn van collegepartij en dus het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de uitvoering. Het blijft in beide gevallen geven en nemen en niet alleen gelijk hebben maar ook gelijk (zien te) krijgen voor een hoger (algemeen) belang.

In de Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor: Flevoland 2.0 ofwel een nieuwe frisse herstart met een kleinere, slagvaardigere, provincie die afdaalt van haar ivoren toren en burgers helpt om, samen met de gemeenten, problemen zelf op te lossen. De provincie moet de gemeenten helpen waar dat kan maar ook corrigeren waar nodig. Geen concurrentie tussen gemeenten maar gezamenlijk opkomen voor het algemeen belang.