Steun ons en help Nederland vooruit

Yvonne den Boer-Schwagermann

Statenlid

Dronten

Als geboren Rotterdammer ben ik via Utrecht, Bunnik, Maarssen en Leeuwarden vijfentwintig jaar geleden in Dronten komen wonen. Iemand die zoals ik in Rotterdam is geboren en getogen raakt de mentaliteit van ‘handen uit de mouwen’ nooit kwijt. Woorden die mij omschrijven zijn dan ook aanjager, vasthoudend en ondernemend. Als ik kansen zie om een situatie te verbeteren, dan pak ik die kansen. Ik ben gewend om stappen te zetten en resultaten te boeken. Zowel in mijn werk in het onderwijs als in de gemeenteraad van Dronten. Deze eigenschappen én mijn levenservaring zet ik graag in voor Flevoland. Daarom ben ik vol overtuiging kandidaat voor D66 Flevoland.

Mijn hele leven heb ik D66 gestemd. Ik geloof namelijk dat je alleen in vrijheid kan samenleven als je je ook verbonden voelt met elkaar. Ik geloof dat nu de tijd is om samen te werken aan een duurzame toekomst, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen leven en genieten in onze mooie provincie. Ik geloof dat we vandaag moeten werken aan morgen.

Een stem op mij is een stem op betere bereikbaarheid door openbaar vervoer, het behoud van de natuur en prettig wonen.  Deze drie punten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat mensen blijven wonen in Flevoland en om jonge mensen aan te trekken. Hierbij is het heel belangrijk dat er ook betaalbare woningen zijn voor onze starters. Onze jonge provincie krijgt in de toekomst te maken met meer oudere bewoners. Hier moeten we ons op voorbereiden zodat Flevoland een plek is waar je prettig oud kunt worden. Dit vraagt om het aanpassen van woningen, maar ook om goede gezondheidzorg en het aantrekken van mensen met de juiste opleiding of omscholing. Ik zet mij hier graag voor in.

Ik ben gaan houden van de natuur, de ruimte en de rust van Flevoland. Dit gun ik de volgende generaties ook. Met uw steun werk ik aan wat goed is voor later. Voor de toekomst.

Meer van Yvonne den Boer-Schwagermann